Testimonis i biografies > La repressió franquista >

La repressió franquista

tornar al llistat

Francesc Prat Bonvehí

En Francesc Prat Bonvehí va néixer a Òdena (Barcelona), el dia 1 de maig de 1907, es va casar amb Florentina Martorell Solé, el 18 de juliol de 1931 i van tenir una filla, Maria Assumpció Prat Martorell, nascuda el 3 d’agost de 1932 a Esparreguera.

Treballava com a transportista de vi en un negoci familiar i era d’ERC i estava afiliat a la CNT. És per això que en finalitzar la Guerra Civil es va haver d’exiliar a França. Primer va passar pel camp de refugiats d’Argelers i  devia fer el recorregut de molts dels exiliats catalans, camps de refugiats, sortides per treballar, probablement en alguna companyia de Treballadors Estrangers o algun particular que el contractava. Sabem que va continuar treballant amb camions i que feia de conductor però no coneixem on exactament; la família sí que sap que va estar a la banda italiana dels Alps i que l’últim poble on va viure és a Morhange –un municipi francès, situat al departament del Mosel·la i a la regió del Gran Est–.

Va tornar a Esparreguera l’any 1948 i va morir el 1968.

 


Citació de l'article:

LLORDELLA, Joana; MAMPEL, Blanca, Biografia de Francesc Prat Bonvehí del projecte Memorial Democràtic del Baix Llobregat [en línia], Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat (2022), http://www.memorialbaixllobregat.cat/testimonis-i-biografies/repressio-franquista/biografia-88.htm, [data de la consulta]


Francesc Prat Bonvehí. Més info...pdf
Contacte
® 2013. Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat
C/ Estelí, 10
08980 St. Feliu de Llobregat
Barcelona
Tel.: 93 666 35 27
cecbll@llobregat.info