Testimonis i biografies > La repressió franquista >

La repressió franquista

tornar al llistat

Francesc Vidal Costa

Francesc Vidal Costa era fill de Joan Vidal Hernández i Anna Costa García, una família humil, ambdós immigrants de Totana, Múrcia, poble on també havia nascut el Francesc l’any 1915, però va anar a Esparreguera de ben petit. Aquest treballà a l’empresa J. Montané Font SL. I la família va viure al carrer Montserrat 43, 1a.

Quan va començar la Guerra Civil, el Francesc  va ser mobilitzat per quinta, primer va fer instrucció a Esparreguera i, més tard, a Barcelona on va viure els Fets de  Maig del 1937 a la caserna. Més tard, marxaria al front d’Aragó i, ja de retirada, es va exiliar a França on va finalitzar al camp de refugiats de Setfonts i va ser dels primers en arribar-hi.

La por d’haver de viure una altra guerra l’angoixava i el fet d’aconseguir uns avals que li permetien retornar a Catalunya, el van animar a fer-ho. Un cop a casa,  va haver de tornar a fer el servei militar a Jaca, Canfranc i Guadalajara. Fins l’any 1942 que va establir-se a Esparreguera.

El nostre protagonista es va casar l’any 1945 amb Josepa Closas Malet d’Esparreguera amb qui van tenir tres fills. Al poble, el Francesc era conegut com el “nunci” perquè va dedicar molts anys de la seva vida a aquest ofici.

 


FRANCESC VIDAL COSTA. Més info. .pdf
Contacte
® 2013. Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat
C/ Estelí, 10
08980 St. Feliu de Llobregat
Barcelona
Tel.: 93 666 35 27
cecbll@llobregat.info