Testimonis i biografies > La repressió franquista >

La repressió franquista

tornar al llistat

Vicenta Roselló Blasco

Vicenta Roselló Blasco, militant de la CNT des de l’inici de la República, era nascuda a Torrealta, un llogaret de Torrebaja –País Valencià–,  el dia 25 de juliol de l’any 1900. La Vicenta va casar-se amb Sixto Corella Izquierdo amb qui va tenir tres fills, el Joan, l’Antoni i l’Emília Corella Roselló.

En iniciar-se la Guerra Civil, la nostra protagonista tenia 35 anys i era vídua, vivia amb la seva mare, Apolònia Blasco. Havien arribat a Esparreguera, mare i filla, l’any 1907, i vivien al carrer Ferran Puig, núm.6, 2n. La Vicenta havia treballat a S.A. Sedó en cta., de l’any 1909 al 1938, i la mare es dedicava a les feines de casa. Mare i filla no sabien ni llegir ni escriure.

La història de la Vicenta s’inclou en la història d’una família d’aquelles que en ocasions es queden callades en el seu entorn local. La seva família és molt extensa i humil.

La  causa de la Vicenta Roselló Blasco es troba a l’Archivo Histórico Nacional i està inclosa a la Causa General d’Esparreguera. Va ser presa quan tenia 37 anys, a Esparreguera. L’any 1939, entra a la presó de dones del carrer Molins de Barcelona i en surt l'any 1944. Va ser acusada de rebel·lió, amb una pena de 12 anys i 1 dia. En va sortir, però, l’any 1944.

La Vicenta va marxar a França a la postguerra, concretament l’any 1947, i va anar a casa de la seva germana Carmela, a St. Chamond, al departament del Loira, a la regió d'Alvèrnia-Roine-Alps. Més tard, va marxar a casa del seu germà Pere, a Coustouges, prop de Perpinyà. Això sempre amb els seus fills.  Va morir l’any 1984 als 82 anys a França.


Vicenta Roselló Blasco. Més informació.pdf
Contacte
® 2013. Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat
C/ Estelí, 10
08980 St. Feliu de Llobregat
Barcelona
Tel.: 93 666 35 27
cecbll@llobregat.info