Testimonis i biografies > La repressió franquista >

La repressió franquista

tornar al llistat

Juana Piñero Fernández

Juana Piñero Fernández va ser una militant de la CNT d’Olesa de Montserrat afusellada a Abrera, el 19 de febrer de 1939, víctima de la repressió de l’exèrcit franquista, amb una vintena d’homes i dones, quan tenia 26 anys.

Segons el Padró Municipal de l’any 1936 Juana Piñero era filla de Dídac Piñero Tano, que havia vingut a Olesa de Montserrat l’any 1929; era pagès i treballava per compte propi les terres de l’Horta d’en Martí. La seva esposa era Ana Fernández Pérez i treballava al tordatge de l’empresa Anònima Vilà. (Indústria Olesana S.A.).

La nostra represaliada treballava als aspis de l’empresa S. A. Sedó en cta., situada a la colònia Sedó d’Esparreguera. Al llistat de treballadors de la fàbrica, consta que hi va entrar el 7 d’abril de 1930 i hi va treballar fins al 30 de novembre de 1938. Sabia llegir i escriure.

En iniciar-se la Guerra Civil era soltera i tenia 23 anys – feia set anys que vivia a Olesa de Montserrat. Quan va morir estava casada amb Ginés González, que també  era de Mojácar (Almeria). Van tenir un fill que, morts els pares, primer es va quedar a viure amb els seu avis a Olesa de Montserrat però després se’n va anar a viure a França d’on no va tornar.

Segons un llistat de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, Juana Piñero apareix com a sospitosa de diversos delictes efectuats a partir del dia 20 de juliol de 1936 en aquesta vila, on vivia. El cert, però, és que no se li va fer cap mena de judici i fou executada.

 


JUANA PIÑERO. Més informació....pdf
Contacte
® 2013. Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat
C/ Estelí, 10
08980 St. Feliu de Llobregat
Barcelona
Tel.: 93 666 35 27
cecbll@llobregat.info