Testimonis i biografies > Biografies >
tornar al llistat

Agustín Marina Pérez. Alcalde de Castelldefels, 1979-2001.

Agustín Marina va néixer el 27 de desembre de 1943 a Sama de Langreo, Astúries. Agustín és el més gran de quatre germans, el pare era miner i la mare rentava i planxava roba. L’avi era socialista i el pare també, tot i que no parlava mai gaire de la seva ideologia política, va estar en un camp de concentració en acabar la guerra. Agustín va fer el batxillerat elemental i després va entrar a l’escola d’aprenents de Duro Felguera. A finals dels cinquanta entrà a formar part de les Joventuts Comunistes i participà a la vaga minera de 1958. Com a resultat de la repressió que va seguir a aquella vaga, Agustín va haver de marxar del país instal·lant-se a Brussel·les. Allí va acabar el Mestratge Industrial, es va casar i va tenir un fill.
A Brussel·les deixà la militància comunista i entrà a militar en el PSOE convertint-se en un dels coordinadors de la zona de Bèlgica, Holanda i nord de França.
Per raons de feina, va arribar a Catalunya en 1972 i s’instal·là a Castelldefels. Immediatament connectà amb la FC del PSOE de Catalunya i començà a treballar pel partit i la UGT. Poc temps després, la seva dona va morir. Més tard es va tornar a casar i d’aquest matrimoni va tenir dos fills.
Entre 1976 i 1977 va organitzar la UGT a la seva empresa, Tractel Ibérica. També en aquests anys va contribuir a organitzar el PSOE i la UGT a la comarca del Baix Llobregat. Al mateix temps participà esporàdicament en el moviment veïnal.
Fruit de la militància en el PSC serà elegit alcalde a les primeres eleccions municipals democràtiques de 1979. Restarà 22 anys en el càrrec, el 2001 deixarà l’alcaldia, dos anys abans de completar la sisena legislatura.

Contacte
® 2013. Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat
C/ Estelí, 10
08980 St. Feliu de Llobregat
Barcelona
Tel.: 93 666 35 27
cecbll@llobregat.info