Testimonis i biografies > Biografies >
tornar al llistat

Toni Pérez Garzón. Alcalde d'Esplugues de Llobregat, 1979-1998.

Antoni Pérez Garzón va néixer a Jete (Granada) el 9 de setembre de 1942. El pare era secretari de diversos ajuntaments i va ser castigat a treballar en municipis petits per haver simpatitzat amb la República. Va estudiar el batxillerat amb els jesuïtes i en acabat va emigrar a Barcelona amb la intenció de marxar després cap a França, finalment, però, es va quedar a Barcelona. Va començar a treballar a la fàbrica Belmar que es dedicava a la confecció de sostenidors i els caps de setmana es dedicava a repartir pastissos. Després del servei militar va començar a treballar en un empresa del tèxtil on va tenir algun càrrec de responsabilitat. Alhora va estudiar alguns cursos de formació professional a l’Escola Industrial. En casar-se es va establir pel seu compte en un negoci de carnisseria a Cornellà. A partir d’aquesta dedicació, Antoni Pérez va ser fundador de l’associació de botiguers de Cornellà de Llobregat. En aquests moments el seu domicili familiar ja estava a Esplugues de Llobregat.
 
A mitjan dels anys setanta va formar part de l’AMPA de l’escola dels seus fills, va participar a l’Associació de Veïns La Plana d’Esplugues i va entrar a Reagrupament Socialista del Baix Llobregat. Com a membre d’aquesta organització política va formar part de la Taula de Partits d’Esplugues de Llobregat i també va ser membre de la Comissió Intermunicipal d’Urbanisme.
 
En produir-se la unificació socialista va deixar la seva militància tot i que va continuar participant en els moviments ciutadans dels quals era membre. Finalment, davant la convocatòria d’eleccions municipals democràtiques de 1979 va acceptar ser candidat del PSC com a independent. Va ser alcalde compartint el govern amb el PSUC a la primera legislatura. Va romandre a l’alcaldia fins 1998. Com alcalde va defensar que Esplugues formés part de la comarca del Baix Llobregat.

Contacte
® 2013. Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat
C/ Estelí, 10
08980 St. Feliu de Llobregat
Barcelona
Tel.: 93 666 35 27
cecbll@llobregat.info