Tornar a notícies

Veritat i justícia per a les víctimes de la Guerra Civil i la dictadura

Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (Ausiàs Marc 40, Barcelona) El proper dimarts 16 de desembre a les 19h el Memorial Democràtic, juntament amb l'Associació Catañana de Juristes Demòcrates (ACJD) i del Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEFJE), organitza la taula rodona "Veritat i justícia per a les víctimes de la Guerra Civil i la Dictadura".

L'objectiu de la taula rodona és oferir una exposició pública del procediment judicial presentat davant dels tribunals de l'Argentina en referència a les presumptes dels crims perpretats durant la Guerra Civil i la dictadura franquista. Al llarg de l'acte, es presentarà també el llibre "La repressió franquista i la revisió jurídica de les dictadures. II Col·loqui Internacional Memorial Democràtic (nº1 de la col·lecció Documents del Memorial Democràtic).

La presentació anirà a càrrec d'Andrés Pérez, advocat i prresident de l'ACJD; Josep Xavier Hernàndez, director de CEJFE, i Jordi Palou Loverdos, director del Memorial Democràtic. Intervindran a la taula José María Mena, exfiscal cap Tribunal Superior de Justícia i expresident de ACJD, i Carlos Slepoy, advocat de la Coordinadora Estatal de Apoyo a la Querella Argentina (CEaQUA).

L'acte comptarà amb la participació dels denunciants i testimonis de la repressió franquista, com Meríona, Imma, Carme i Monsterrat Puig Antich, germanes de Salvador Puig Antich, Antonio Martos, germà de Ciprinao Martos, Felipe Moreno i Carles Vallejo, entre d'altres; es farà una fila 0 oberta a les intervencions de víctimes i testimonis.
Contacte
® 2013. Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat
C/ Estelí, 10
08980 St. Feliu de Llobregat
Barcelona
Tel.: 93 666 35 27
cecbll@llobregat.info