Tornar a notícies

Un segle de republicanisme català.

 

Un segle de republicanisme català (1900-2000). Visió panoràmica d’una cultura política.

El Memorial Democràtic inaugura una exposició dedicada a repassar els projectes polítics i culturals vinculats al republicanisme a Catalunya.Dates
Des del 07.07.2021 al 18:09:2022
Horari
de 10.00 a 18.00 h.
Diumenges i festius de 10:00 a 14:00.
Lloc
C/ Peu de la Creu, 4
Barcelona


Els projectes polítics vinculats al republicanisme han acompanyant la història contemporània de Catalunya dels darrers cent anys. A inicis del segle XX ja es presentaren les primeres propostes polítiques republicanes, les quals cercaven acabar amb la monarquia i apostar de manera clara per propostes democràtiques.

El moment més àlgid d’aquells projectes es concretaren en la proclamació de la Segona República. La Guerra Civil i el posterior exili provocaren la crisis d’aquells moviments, els quals entraren a la Transició molt afeblits i dividits. No ha estat fins els darrers anys que novament la ciutadania ha vist com les propostes republicanes tornaven a agafar força i es presentaven com una alternativa als projectes nascuts durant els anys de la transició a la democràcia.

L’exposició té com a objectiu recuperar la memòria d’aquests fets i projectes polítics al llarg dels darrers cent anys. Proposa una exhaustiva repassada per aquest període històric tot centrant-se a mostrar en imatges quins foren els principals projectes republicans catalans i els seus principals protagonistes.

La mostra ha estat comissariada per Enric Pujol, professor d’Història Contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Contacte
® 2013. Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat
C/ Estelí, 10
08980 St. Feliu de Llobregat
Barcelona
Tel.: 93 666 35 27
cecbll@llobregat.info