Tornar a notícies

Ruta per la Barcelona de la discriminació .

Ruta per la Barcelona LGTBIQ+ a càrrec de l'historiador Leopold Estapé. 

Quan

28.06.2021. 18.00 h

Formulari d'inscripció

Aforament limitat, només es permet un acompanyant per inscripció.


Amb motiu del Dia Internacional de l'Orgull LGTBIQ+, el Memorial Democràtic ha organitzat una ruta pels espais de Barcelona que parlen de la manera com s’han abordat malalties com la pesta, la lepra, les ITS, la tuberculosi i, més recentment, la sida.

Estigma i malaltia han anat aparellats al llarg de la història en nombroses ocasions. Són moltes les afeccions que han provocat rebuig i discriminació per la desinformació, els dogmes i els prejudicis morals.

El recorregut portarà a passejar per localitzacions com Plaça Universitat, per parlar del debat entre l’evidència científica i el negacionisme; el carrer Tallers, per reviure l’inici de l’activisme; la Plaça dels Àngels, per entendre la història que s’amaga darrera del mural de Keith Haring, o un gos sant a la porta d'un hospici, entre d’altres racons de la ciutat.

La ruta ha estat creada per l’historiador Leopold Estapé Amat qui ha organitzat les exposicions “L’homosexualitat a través de la història” (2010), “VIH en positiu” (2011) i “Homosexuals i transsexuals a la història de Barcelona” (2018). És autor dels blogs “L’armari obert” i “La Barcelona diversa”. Organitza rutes sobre la història de la diversitat sexual a Barcelona des de 2010.

El recorregut durarà aproximadament dues hores i mitja. Es tracta d’una activitat gratuïta, amb inscripció prèvia.

Contacte
® 2013. Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat
C/ Estelí, 10
08980 St. Feliu de Llobregat
Barcelona
Tel.: 93 666 35 27
cecbll@llobregat.info