Tornar a notícies

Rafael Ramis. Impulsor del sindicalisme dels funcionaris de Catalunya

El MUME inaugura una mostra sobre l’home que va articular i millorar els drets dels empleats públics durant la Segona República

Quan

14.09.2019 - 30.09.2019

On

Museu Memorial de l’Exili

Major, 43

La Jonquera


L’exposició neix arran de la publicació del llibre “Rafael Ramis (1880-1936). Catalanista, republicà, socialista i maçó” (Edicions Cal·lígraf), de Joan Armangué. La mostra s’inaugurarà el dissabte 14 de setembre a les 12 h.

Armangué diu de Ramis que “va ser un home de valors i ideals. Un home que va treballar al servei del republicanisme, del socialisme i del catalanisme, sempre amb la voluntat de construir un país millor i més just”. 

A més de dedicar-se a l’ensenyament, Ramis va fundar, entre d’altres iniciatives, la Unió Federal Nacionalista Republicana. També va participar, el 1922, en la creació de la Unió Socialista de Catalunya, partit en el qual va militar fins a la seva mort (va ser el primer regidor socialista de Figueres). Va ser, a més, home de confiança de Francesc Macià durant l’exili que va viure a França. De retorn a Catalunya, després de la dictadura, va establir-se a Barcelona i va fundar i presidir l’Associació de Funcionaris de la Generalitat de Catalunya.

Contacte
® 2013. Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat
C/ Estelí, 10
08980 St. Feliu de Llobregat
Barcelona
Tel.: 93 666 35 27
cecbll@llobregat.info