Tornar a notícies

Pssst.. Passa-ho.

La lluita per la llibertat a Catalunya entre 1939 i 1975

Amb motiu del 80 aniversari de l’inici del franquisme, la Fundació Independència i Progrés acull l'exposició Pssst... Passa-ho. La lluita per la democràcia a Catalunya (1939-1975). La mostra es fa coincidir amb una altra exposició titulada Resistir i sobreviure centrada en la primera part del franquisme 1939-1959.

Com a activitats paral·leles a l'exposició, s'han organitzat visites escolars i rutes ciutadanes per lindrets vinculats a la primera postguerra a Manresa.

A la inauguració hi participaran Joan Badia, president Fundació Independència i Progrés i Oriol Dueñas, cap de continguts del Memorial Democràtic.

Pssst... Passa-ho. La lluita per la democràcia a Catalunya (1939-1975)

L’exposició fa un recorregut per l’activitat clandestina dels homes i de les dones que des de diferents perspectives i diverses dinàmiques es van oposar a la dictadura franquista. S’inicia amb la finalització de la Guerra Civil i arriba fins a la mort de Franco, tot i que aquest fet no significa ni la desaparició immediata de la dictadura ni l’abandonament de la clandestinitat per part dels opositors.

L’exposició fa un repàs de la lluita antifranquista mitjançant els fulls volants produïts per tota mena d’organitzacions i militants antifranquistes. L’exposició -comissariada pels historiadors Antoni Segura i José Manuel Rúa- l’organitza el Centre d’Estudis Històrics Internacionals (CEHI) de la Universitat de Barcelona i la produeix el Memorial Democràtic de la Generalitat.

Quan

07.11.2019 - 29.11.2019

On

Biblioteca del Casino de Manresa

Passeig Pere III, 29

Manresa

Contacte
® 2013. Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat
C/ Estelí, 10
08980 St. Feliu de Llobregat
Barcelona
Tel.: 93 666 35 27
cecbll@llobregat.info