Tornar a notícies

Ni Déu, Ni Estat, Ni Patró. Anarquisme a Catalunya.

La mostra, que es pot visitar al Memorial Democràtic, permet conèixer l’anarquisme i la seva influència fins l’actualitat

Dates

Del 28 de setembre de 2023 al 18 de febrer de 2024

Horaris

De dimarts a dissabtes laborals de 10 a 18 h. Diumenges i festius de 10 a 14 h

Lloc

Memorial Democràtic

Peu de la Creu, 4

08001 Barcelona

Accés lliureEl Memorial Democràtic presenta a la seva seu, a partir del 28 de setembre, l’exposició “Ni Déu, Ni Estat, Ni Patró. L’anarquisme a la Catalunya contemporània”.

La mostra serà inaugurada el proper 28 de setembre, a les 6 del vespre, per la Consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart i Gonzàlez. L’acompanyarà el director del Memorial Democràtic, Jordi Font Agulló, i els historiadors Tono Vizcaino i Miguel Garau, comissaris de la mostra.

 

L’anarquisme a Catalunya, dels seus orígens a l’actualitat

L’anarquisme és un dels moviments socials més importants en la Catalunya contemporània. En els seus  diferents vessants –des del sindicalisme fins a la cultura i l’educació, passant per l’economia, l’organització sociopolítica i fins i tot la mateixa concepció de les relacions amoroses– va esdevenir, ja en el primer terç del segle XX, un dels corrents emancipadors amb més acceptació entre les classes populars catalanes, que el consideraven com una alternativa cultural i política a l’ordre capitalista establert.

Aquesta exposició proposa una aproximació per aquesta cultura política i ressegueix la seva influència en moltes facetes fins a la mateixa actualitat. Explora aquest moviment que preconitzava l’antipolítica i pretén refer aquesta memòria col·lectiva truncada especialment per la dictadura franquista, però també pels canvis socioeconòmics accelerats que han portat la societat cap a hàbits culturals i de consum als antípodes del model de societat propugnat per l’anarquism

Contacte
® 2013. Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat
C/ Estelí, 10
08980 St. Feliu de Llobregat
Barcelona
Tel.: 93 666 35 27
cecbll@llobregat.info