Tornar a notícies

Lluís Companys: vida, reivindicació i memòria d'un president: en commemoració del 75è aniversari del seu afusellament

Lluís Companys: vida, reivindicació i memòria d'un president: en commemoració del 75è aniversari del seu afusellament
Dimecres, 9 de desembre
Visita guiada a les 18 h
Presentació del llibre a les 19 h
Memorial Democràtic
Peu de la Creu, 4
Barcelona
Activitat gratuïta

El Memorial Democràtic acull la presentació de Lluís Companys: vida, reivindicació i memòria d'un president: en commemoració del 75è aniversari del seu afusellament, cinquè volum de la col·lecció “Documents del Memorial Democràtic”.

Hi participaran Raül Digón, professor de ciència política i de l’administració a la Universitat de Barcelona i coordinador d’atenció a persones represaliades de la Subdirecció General de Memòria, Pau i Drets Humans; Oriol Dueñas, historiador del Memorial Democràtic i professor d’història contemporània de la Universitat de Barcelona i Jordi Palou-Loverdos, director del Memorial Democràtic.

Durant la presentació es recordarà Miquel Caminal i Badia, primer impulsor d’aquest llibre i primer director del Memorial Democràtic.

El mateix dia, a les 18 h, tindrà lloc al Memorial Democràtic una visita guiada en el marc de l’exposició “Vencedors i vençuts”. L’objectiu és donar a conèixer la producció fílmica durant l’ocupació de Catalunya i la postguerra. Anirà a càrrec de Gerard Corbella, historiador del Memorial Democràtic.
Contacte
® 2013. Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat
C/ Estelí, 10
08980 St. Feliu de Llobregat
Barcelona
Tel.: 93 666 35 27
cecbll@llobregat.info