Tornar a notícies

La vaga dels tramvies de 1951

Una jornada del Memorial Democràtic amb els historiadors Martí Marín i Francesc Vilanova i Vila-Abadal recorda la primera gran protesta popular contra la dictadura franquista en el 70è aniversari d’aquests fets.

Quan

Data04.03.2021

Hora18:00 h.


Plataforma Zoom

Formulari d’inscripció

El Memorial Democràtic ha organitzat una jornada per commemorar el 70è aniversari de la Vaga dels tramvies. Aquesta vaga, que va començar l'1 de març de 1951, va ser el boicot que els ciutadans de Barcelona van fer a la companyia de Tramvies de Barcelona.

El motiu inicial fou l'augment del preu del bitllet i el greuge comparatiu que s'establia amb el preu del mateix servei a Madrid, però la protesta expressava el profund malestar entre la població per les duríssimes condicions de vida de la majoria de la població d'ençà de la fi de la Guerra Civil. Va ser també una de les primeres manifestacions massives contra el franquisme.

 

Participaran a la jornada els historiadors especialitzats en la dictadura franquista i l’oposició antifranquista Martí Marín i Francesc Vilanova i Vila-Abadal. Tots dos explicaran aquell moment històric i dialogaran sobre les causes, els fets i les conseqüències d’aquella protesta.

 

Contacte
® 2013. Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat
C/ Estelí, 10
08980 St. Feliu de Llobregat
Barcelona
Tel.: 93 666 35 27
cecbll@llobregat.info