Tornar a notícies

La Primera República, una experiència democràtica frustada.

El Memorial Democràtic recorda la proclamació de la Primera República amb una conferència de Florencia Peyrou, professora de la Universitat Autònoma de Madrid

Data

09 de març de 2023

Hora

19 h.

Lloc

Ateneu Barcelonès

Sala Verdaguer

Carrer Canuda, 6. Barcelona

Formulari d'inscripció

https://forms.office.com/e/dPcV4iV3SG

Accés gratuït

La Primera República (1873-1874) representa un període cabdal en la història de l’Estat espanyol perquè va esdevenir el primer règim democràtic del país durant el qual es va poder gaudir de llibertats i drets llargament reivindicats i, alhora, es va intentar establir un estat federal.

Amb motiu de la commemoració de la proclamació de la Primera República, Florencia Peyrou oferirà una conferència entorn d’aquesta experiència republicana, en la qual van començar a perfilar-se els fonaments d’un regim representatiu i parlamentari alhora que s’establien les bases de la tradició federalista d’esquerres posterior. Peyrou, professora d’Història Contemporània de la Universitat Autònoma de Madrid, estudia els moviments demòcrates i republicans espanyols vuitcentistes i és autora del llibre La Primera República. Auge y destrucción de una experiencia democrática (Akal).

 

Contacte
® 2013. Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat
C/ Estelí, 10
08980 St. Feliu de Llobregat
Barcelona
Tel.: 93 666 35 27
cecbll@llobregat.info