Tornar a notícies

Homenatge als Immolats pel franquisme

Enguany Cementiris de Barcelona ofereix unes visites guiades que finalitzaran al Fossar de la Pedrera

 

Com cada any, l’Associació Pro-memòria als Immolats per la Llibertat a Catalunya i el Memorial Democràtic organitzen, al fossar de la Pedrera del cementiri de Montjuïc, un acte d’homenatge als republicans que van ser executats pel règim franquista per raons polítiques i ideològiques, i als que van ser empresonats o van patir represàlies a causa del seu compromís amb la lluita per les llibertats. 

Durant l’acte es farà un minut de silenci i ofrenes florals a la tomba de Lluís Companys. Hi intervindran Neus Munté, consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, i Pere Fortuny, president de l’Associació Pro-memòria als Immolats per la Llibertat. Les interpretacions musicals aniran a càrrec el saxofonista Pere Miró, que interpretarà “El cant dels ocells” , “La internacional”, “El cant de la senyera” i “Els segadors”.

Enguany es programen dues visites guiades al mateix cementiri, les quals finalitzaran al mateix Fossar de la Pedrera.

Les visites guiades es faran a les 10 h i a les 10. 30 h. (Reserva: comunicació@cbsa.cat , 934 841 920. Places limitades).


El Fossar de la Pedrera
El Fossar de la Pedrera és un dels espais memorials més importants de Catalunya. La fossa comuna més gran del país va ser dignificada el 1985 per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona a iniciativa de l’Associació Pro-memòria als Immolats per la Llibertat de Catalunya. Una senyalització del Memorial Democràtic explica cadascun dels espais que conformen aquest gran espai memorial dissenyat per l’arquitecta Beth Galí.

Contacte
® 2013. Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat
C/ Estelí, 10
08980 St. Feliu de Llobregat
Barcelona
Tel.: 93 666 35 27
cecbll@llobregat.info