Tornar a notícies

Homenatge als Immolats pel Franquisme

Reconeixement Homenatge als Immolats pel Franquisme

Quan

Data13.10.2019 - 13.10.2019

On

Fossar de la Pedrera. Cementiri de Monjuïc

Carrer de la Mare de Déu de Port, 56-58

Barcelona

Com cada any, l’Associació Pro-memòria als Immolats per la Llibertat a Catalunya i el Memorial Democràtic organitzen, al Fossar de la Pedrera del cementiri de Montjuïc, un acte d’homenatge als republicans que van ser executats pel règim franquista per raons polítiques i ideològiques, i als que van ser empresonats i represaliats a causa del seu compromís amb la lluita per les llibertats.

L'homenatge començarà a les 12 h al Monument als Immolats per la llibertat a Catalunya. Durant l’acte es farà un minut de silenci i ofrenes florals. Hi participaran l'Hble. Ester Capella i Farré, consellera de Justícia, Gemma Domènech Casadevall, directora gral de Memòria Democràtica, Jordi Font Agulló, director del Memorial Democràtic i Pere Fortuny, president de l'Associació Pro-memòria als Immolats per la Llibertat a Catalunya.

Abans de l'acte d'homenatge, a les 10:30 h, Cementiris de Barcelona ofereix una visita guiada al Fossar de la Pedrera. Cal fer reserva prèvia a comunicació@cbsa.cat o bé al 934 841 920 (places limitades).

La data d’aquest homenatge coincideix sempre amb el festiu d’octubre més proper a l’afusellament de Lluís Companys. El president de la Generalitat de Catalunya Republicana fou executat el 15 d’octubre de 1940.

El Fossar de la Pedrera

El Fossar de la Pedrera és un dels espais memorials més importants de Catalunya. La fossa comuna més gran del país va ser dignificada el 1985 per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona a iniciativa de l’Associació Pro-memòria als Immolats per la Llibertat de Catalunya. Una senyalització del Memorial Democràt

Contacte
® 2013. Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat
C/ Estelí, 10
08980 St. Feliu de Llobregat
Barcelona
Tel.: 93 666 35 27
cecbll@llobregat.info