Tornar a notícies

Homenatge a les persones assassinades i represaliades pel franquisme

Reconeixement i Homenatge a les persones que es van sacrificar per les llibertats i la democràcia.

Quan

Data18.10.2020 - 18.10.2020

Com cada any, l’Associació Pro-memòria als Immolats per la Llibertat a Catalunya i el Memorial Democràtic organitzen, al Fossar de la Pedrera del cementiri de Montjuïc, un acte d’homenatge a les persones que van ser executades pel règim franquista per raons polítiques i ideològiques, i a les que van ser empresonades i represaliades a causa del seu compromís amb la lluita per les llibertats.

L'homenatge començarà a les 12 h al Monument als Immolats per la llibertat a Catalunya. Durant l’acte es farà un minut de silenci i ofrenes florals. Hi participaran l'Hble. Ester Capella i Farré, consellera de Justícia, Gemma Domènech Casadevall, directora general de Memòria Democràtica, Jordi Font Agulló, director del Memorial Democràtic i Pere Fortuny, president de l'Associació Pro-memòria als Immolats per la Llibertat a Catalunya.

La data d’aquest homenatge coincideix sempre amb el festiu d’octubre més proper a l’afusellament de Lluís Companys. El president de la Generalitat de Catalunya Republicana fou executat el 15 d’octubre de 1940, declarat des de 2015, Dia nacional de les víctimes de la Guerra civil i el franquisme.

 

El Fossar de la Pedrera

El Fossar de la Pedrera és un dels espais memorials més importants de Catalunya. La fossa comuna més gran del país va ser dignificada el 1985 per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona a iniciativa de l’Associació Pro-memòria als Immolats per la Llibertat a Catalunya. Una senyalització del Memorial Democràtic explica cadascun dels espais que conformen aquest gran espai memorial dissenyat per l’arquitecta Beth Galí.

Contacte
® 2013. Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat
C/ Estelí, 10
08980 St. Feliu de Llobregat
Barcelona
Tel.: 93 666 35 27
cecbll@llobregat.info