Tornar a notícies

Heretar Mauthausen.

Club de lectura: "Heretar Mauthausen", amb Llibert Tarragó

Trobada literària de Sant Jordi amb la participació de l’autor

 
 

Formulari d'inscripció

https://forms.office.com/r/n08iqec2Hz

El mateix dia es publicarà l'accés a la sala virtual de Zoom

 

Més informació

Club de Lectura


El Club de lectura proposa una sessió especial de Sant Jordi, amb la lectura del llibre Heretar Mauthausen de Llibert Tarragó, i una trobada amb l’autor.

 

Heretar Mauthausen recull les memòries de Joan Tarragó Balcells (el Vilosell, les Garrigues, 1914 - Brive-la-Gaillarde, França, 1979). Tarragó va lluitar a l’exèrcit republicà i es va exiliar a França. Després de passar per diversos camps de concentració francesos, es va allistar a l’exèrcit francès. Va ser detingut pels nazis i enviat al camp de concentració de Mauthausen, el 23 de gener de 1941. Allà va participar en una xarxa de resistència amb altres deportats espanyols i va crear una biblioteca clandestina amb uns dos-cents llibres robats, que amagava en un dels barracons.

 

Molts dels llibres venien en els combois de presoners francesos i italians. Tal com explicava als seus fills, “llegir llibres a l’infern era una manera de sobreviure”. També va organitzar el robatori de menjar i de medicaments aprofitant que estava destinat a la cuina dels SS. El 5 de maig de 1945 va ser alliberat per l’exèrcit nord-americà i va viure a França.

 

Contacte
® 2013. Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat
C/ Estelí, 10
08980 St. Feliu de Llobregat
Barcelona
Tel.: 93 666 35 27
cecbll@llobregat.info