Tornar a notícies

Genocide Project

Una exposició de l’artista Eduardo Gómez reflexiona sobre la dictadura xilena i la memòria col·lectiva

 

Quan

7.09.2019 - 03.11.2019

On

Museu Memorial de l’Exili

Major, 43

La Jonquera

El Museu Memorial de l’Exili (MUME) acull, del 7 de setembre al 3 de novembre, la mostra “Genocide Project. Espais d’excepció”. És una proposta d’Eduardo Gómez, qui vincula art, testimoni i memòria prenent com a referència la dictadura xilena amb imatges violentes que volen sacsejar l’espectador i fer-lo reflexionar sobre la memòria col·lectiva de la repressió. L’exposició s’inaugurarà el dissabte 7 de setembre a les 12 h.

Memòria visual

El material que es mostra es va recopilar amb motiu de dues exposicions que van tenir lloc el 2016 al Museu de la Memòria i els Drets Humans i a la Villa Grimaldi (Xile). L’exposició consta de peces que prenen com a base imatges d’arxiu vinculades amb la dictadura militar a Xile. L’artista apropa l’espectador a la memòria col·lectiva a través de l’experiència individual de la representació de la mort en el nostre temps.

Genocide Project

L’exposició forma part d’un projecte global sobre conflictes arreu del món, Genocide Project, que l’artista va presentar a l’espai Art i Memòria del MUME l’any 2017. Es tracta d’un treball en construcció contínua amb imatges violentes de conflictes d’arreu del món.

Les peces d’art creades es nodreixen d’imatges d’arxiu de víctimes de processos polítics violents, recopilades en els països d’origen del conflicte, i de fotografies de llocs de tortura, reclusió i execució. Amb aquestes peces pretén ajudar a la comprensió dels esdeveniments i esbossar alguns dels problemes que vinculen l’art al testimoni i la memòria.

Contacte
® 2013. Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat
C/ Estelí, 10
08980 St. Feliu de Llobregat
Barcelona
Tel.: 93 666 35 27
cecbll@llobregat.info