Tornar a notícies

Exposició: "Història de les puntes i les puntaires al Baix Llobregat"

La historiadora i professora de la Universitat de Barcelona, Àngels Solà ens explicarà la recerca que ha fet sobre les puntes i les puntaires del Baix Llobregat al llarg dels segles XVIII i el segle XIX.

També es podrà veure una mostra de blondes històriques del Baix Llobregat (punta negra), una blonda genuïna d’aquesta comarca que només es feia a les poblacions de  Sant Climent de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Viladecans i Molins de Rei. Es tracta de peces úniques: mantellines i tocats. Podrem veure alguna peça històrica i també alguna d'actual. També hi haurà blondes blanques, que es feien per a llençols, tapets i estovalles.

La mestra de puntes de coixí,  Roser Pujol Fornell, ens explicarà com es feien i es fan actualment aquestes blondes, i Carme Reguant, de l’Associació Puntaires de la Vall de Cans, tractarà sobre les tasques que han fet des d’aquesta entitat per recuperar aquesta blonda i actualitzar-la als temps presents.


Lloc: Arxiu Comarcal del Baix Llobregat (c/ Clementina Arderiu, 23, Sant Feliu de Llobregat).

Data i hora: 26 de setembre de 2017, a les 19 h.

Organitza: Arxiu Comarcal del Baix Llobregat, Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat i Associació Puntaires de la Vall de Cans

 

Contacte
® 2013. Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat
C/ Estelí, 10
08980 St. Feliu de Llobregat
Barcelona
Tel.: 93 666 35 27
cecbll@llobregat.info