Tornar a notícies

Escrits de guerra.

Presentació del llibre de Ricard Martí, Cartes i targetes postals a l'Hospitalet de Llobregat durant la Guerra Civil  de 1936-1939

Dia: 14.12.2021
Hora: 19:00
Lloc: Sala d'actes del Centre Cultural Metropolità Tecla Sala (Av. Josep Tarradellas, 44. Metro L.1, La Torrassa. Bus L-12 i L-16)


La presentació anirà a càrrec del seu autor Ricard Martí

Escrits de Guerra és el resultat d’un exhaustiu treball de recerca i recopilació de cartes i targetes postals escrites durant els períodes de guerra viscuts a Espanya durant el segle XX.
 
L’autor, Ricard Martí i Morales, parteix d’una carta de la seva la meva mare a l’alcalde de l’Hospitalet (Francesc Martínez Alves), el maig de 1937. La carta va signada per les alumnes d’un col·legi del barri de Provençana (Santa Eulàlia), tot demanant la reincorporació d’una mestra, Maria Viladrich, o bé que s’acabi amb la rotació de mestres interines.

A partir un treball de recerca presencialment i telemàtica que el va portar a resseguir els esdeveniments socials i militars inherents a la guerra del Marroc i la Guerra Civil, a l’Hospitalet, a través d’una selecció dels centenars de cartes, targetes postals i documents conservats majoritàriament a l’Arxiu Municipal, d’una banda, i dels escrits més personals dels combatents i llurs familiars, de l’altra. El resultat d’aquesta recerca és el llibre que us proposem.


Contacte
® 2013. Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat
C/ Estelí, 10
08980 St. Feliu de Llobregat
Barcelona
Tel.: 93 666 35 27
cecbll@llobregat.info