Tornar a notícies

Els viatgers del Winnipeg

Exposició al Palau Robert que reviu l’experiència de l’exili a Xile de refugiats republicans després de la Guerra Civil

Quan

Data05.06.2019 - 01.09.2019

Inauguració

Dimecres, 5 de juny, a les 19 h

L’exposició “Els viatgers del Winnipeg” recorda l’experiència de l’exili dels refugiats republicans que van viatjar des de França a Xile amb el vaixell Winnipeg, després de la derrota del bàndol republicà durant la Guerra Civil espanyola. Un exercici de memòria històrica que es porta a terme coincidint amb el 80è aniversari del viatge del vaixell.

La mostra l’organitza la Direcció General de Difusió de la Generalitat de Catalunya, a partir d’una proposta del Museu de la Memòria i els Drets Humans que s’inaugurarà al setembre a Santiago de Xile i que acollirà també una versió ampliada de l’exposició dedicada al Winnipeg al Palau Robert. Un projecte que compta amb una destacada participació catalana.

“Els viatgers del Winnipeg. En el 80è aniversari de la travessia cap a l’exili (1939)” ─que es podrà visitar del 6 de juny a l’1 de setembre─ té com a comissari Àngel Domínguez, i  l’artista Roc Blackblock com a creador dels murals.

El relat expositiu, que s’estructura en els àmbits SolidaritatÈpica i Fruits, explica uns fets i també la repercussió que van tenir en el desenvolupament de la societat xilena dels anys 40 i posteriors. El poeta xilè Pablo Neruda va fer la proposta de traslladar els refugiats, comptant amb el suport del president xilè, Pedro Aguirre.

Contacte
® 2013. Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat
C/ Estelí, 10
08980 St. Feliu de Llobregat
Barcelona
Tel.: 93 666 35 27
cecbll@llobregat.info