Tornar a notícies

El fil de la memòria: Boix, Benet i Roig

Jornada d’homenatge a Josep Benet en el centenari del seu naixement.

Quan

Data23.10.2020 - 23.10.2020

Informació

Horari: De 9.30 a 13.30 h

Lloc: Plaça de Pau Vila, 3, 08039 Barcelona

Aforament limitat i ús obligat de mascareta.

Enguany es commemora el centenari del naixement de l’advocat, historiador i polític Josep Benet. Amb l’objectiu de recordar la seva persona, el Memorial Democràtic i el Museu d’Història de Catalunya organitzen la jornada “El fil de la memòria: Boix, Benet i Roig”.

La jornada, en format de taula rodona, proposarà una mirada a Josep Benet com a nexe vertebrador entre Francesc Boix, deportat al camp de concentració de Mauthausen i figura clau en els judicis de Nuremberg, i l’escriptora Montserrat Roig, autora del llibre Els catalans als camps nazis. El principal responsable de què Montserrat Roig l’escrivís fou el mateix Benet. Aquesta publicació de referència va donar a conèixer l’horror dels camps nazis i la presència de milers de catalans en aquells indrets.

La jornada recordarà aquestes figures. A més, explicarà com es va establir la relació entre Benet i Roig i com, gràcies a aquest llibre, es va poder difondre l’actuació de Francesc Boix i donar nom i veu als deportats i deportades catalans. Hi participaran Rosa Toran, historiadora, Jordi Amat, filòleg i escriptor, Pilar Aymerich, fotògrafa, i Mònica Planas, que moderarà la taula.

Contacte
® 2013. Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat
C/ Estelí, 10
08980 St. Feliu de Llobregat
Barcelona
Tel.: 93 666 35 27
cecbll@llobregat.info