Tornar a notícies

El cel sota terra

Memòria dibuixada. Els refugis antiaeris

Autor/sJaume Cela, Natalia Zaratiegui, Jaume Valentines

EditorDepartament de Justícia
ISBN/ISSN978-84-393-9846-2
Pàgines54
On i com obtenir-loLlibreria de la Generalitat
Any2019
Preu15 €
 


No sé com va començar, però, de sobte, tots érem arquitectes.”

Josep Roig i Moliné, nen durant la Guerra Civil. A Oblits de rereguarda: els refugis antiaeris a Barcelona (1936-1939) de J. Pujadó.

El cel sota terra és el segon llibre de la col·lecció 'Memòria dibuixada'. Es tracta d’un conte escrit per Jaume Cela i il·lustrat per Natalia Zaratiegui.

La Carmeta és una nena com vosaltres. Li agrada jugar, anar a l’escola, estar amb els de casa...però viu en una ciutat, Barcelona, que pateix una guerra. Els avions descarreguen les seves bombes i la Carmeta, i molta altra gent, ha de col·laborar a construir refugis. Un dia es troba un home que sembla que en sap molt, d’això de construir refugis per protegir les persones. La guerra s’acaba i aquest misteriós personatge ha de marxar a l’exili. La Carmeta es queda a la seva ciutat i potser més endavant, quan sigui gran sabrà qui va ser aquella persona que un dia es va trobar a prop de casa seva.

'Memòria dibuixada'

Col·lecció literària del Memorial Democràtic especialitzada en llibres il·lustrats i memòria històrica. El primer número es va dedicar a la maternitat d’Elna i a totes aquelles persones que la van fer possible.

A Memòria Dibuixada hi trobareu històries plenes de valors humans, històries de persones que van viure situacions extremes. Amb aquestes memòries volem reconèixer la valentia i l’esforç dels seus protagonistes i, alhora, transmetre aquests valors humans a les generacions presents i futures perquè puguin conèixer, reflexionar i aprendre.

Totes aquestes memòries, a més a més, deliciosament dibuixades, ens permetran endinsar-nos en aquest art de la il·lustració.

 

 
Contacte
® 2013. Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat
C/ Estelí, 10
08980 St. Feliu de Llobregat
Barcelona
Tel.: 93 666 35 27
cecbll@llobregat.info