Tornar a notícies

Dones nàufragues. Dones al tardofranquisme.

L'acte, que començarà a les 12 del migdia, consisteix en la inauguració d'una placa amb els noms de quaranta soldats inscrits recentment en el Cens de persones desaparegudes, dels quals se sap o es pot suposar que van morir o desaparèixer en el transcurs de la Batalla de l'Ebre. Amb els 80 noms d’enguany, el nombre total d’inscrits a les plaques que podeu veure en aquest memorial arriba a 1.624 persones, que poden ser recordades en aquest espai memorial.

L'homenatge comptarà amb la participació de Il·lm. Sr. Francisco Blanch Batiste, alcalde de la Fatarella i de l'Hble. Sra. Ester Capella i Farré, Consellera de Justícia i es completarà amb una interpretació musical de Montse Castellà i una ofrena floral per part de les persones assistents. La presentació anirà a càrrec del periodista Xavier Graset.

El Memorial de les Camposines

En els 115 dies transcorreguts entre el 25 de juliol i el 16 de novembre de 1938, va tenir lloc en aquestes Terres de l’Ebre la batalla més dura de tota la Guerra Civil espanyola. La batalla va arruïnar pobles i camps i va deixar un balanç de més de 30.000 morts, 75.000 ferits i 15.000 presoners.

El Memorial de les Camposines, situat als peus de l'ermita de Sant Bartomeu, va ser concebut com un monument a tots els combatents en la Batalla de l'Ebre. S'hi poden trobar les plaques que recullen els noms dels morts i desapareguts inscrits en el Cens de persones desaparegudes fins al moment i una ossera on es dipositen les restes no identificades de soldats que, encara avui dia, apareixen al territori. 



Quan

22.11.2019. 18 h

On

Memorial Democràtic

Peu de la Creu, 4

Barcelona

 

Contacte
® 2013. Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat
C/ Estelí, 10
08980 St. Feliu de Llobregat
Barcelona
Tel.: 93 666 35 27
cecbll@llobregat.info