Tornar a notícies

“Dia nacional en memòria de les víctimes de la Guerra Civil i les víctimes de la repressió de la dictadura franquista”

“Dia nacional en memòria de les víctimes de la Guerra Civil i les víctimes de la repressió de la dictadura franquista”
Dijous, 15 d’octubre, a les 19 h
Palau de la Generalitat de Catalunya
Barcelona

Els interessats en assistir-hi confirmeu la vostra assistència el més aviat possible  a memorialdemocratic@gencat.cat o 936 247 351
 
El 15 d’octubre s’escau el 75è aniversari de l’afusellament del president de la Generalitat de Catalunya, Lluís Companys. Amb motiu d’aquesta commemoració el Govern de la Generalitat va aprovar, el 8 de setembre de 2015, la proclamació del 15 d’octubre com a “Dia nacional en memòria de les víctimes de la guerra civil i les víctimes de la repressió de la dictadura franquista”.

En el marc d’aquest dia nacional, la Generalitat de Catalunya organitza un acte d’homenatge obert a la ciutadania al Palau de la Generalitat. Començarà a les 19 h, amb un minut de silenci en record de les víctimes de la guerra civil i la dictadura franquista. Posteriorment es projectarà un fragment del vídeo del Memorial Democràtic “Temps de Memòria” i comptarà amb intervencions de víctimes i familiars. Hi participaran Pilar Llopart, supervivent dels bombardejos durant la guerra civil a Barcelona; Roser Soler, filla d’ Agustí Soler, alcalde de Sant Joan de Vilatorrada afusellat pel franquisme; Valentín Muxí, fill d’exiliats catalans a Xile i cònsol honorífic de Xile a Barcelona, i Carles Vallejo, víctima de tortures per part de la dictadura i president del Memorial de Treballadors de Seat. Intervindran també Mariona Companys, reneboda del President Lluís Companys i Jorge Auat, fiscal general de la Procuradoria de crims contra la humanitat de la República Argentina.

La cloenda musical, amb la col·laboració de l’Escola Superior de Música de Catalunya  (ESMUC) i de la Comissió de la Dignitat, anirà a càrrec de la Cobla de l’ESMUC, que interpretarà “Trencadís. Els darrers dies de la vida de Lluís Companys”.
Contacte
® 2013. Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat
C/ Estelí, 10
08980 St. Feliu de Llobregat
Barcelona
Tel.: 93 666 35 27
cecbll@llobregat.info