Tornar a notícies

Conferència: "El filat que mai s’acaba"

El politòleg i especialista en moviments migratoris francès, Sami Naïr, oferirà la conferència Les crisis d’Europa.

 

L’acte, que pretén reflexionar sobre el passat i el present d’Europa, serà conduït pel director del Memorial Democràtic, Plàcid Garcia-Planas. Intervindran també la representant de la International Coalition of Sites of Conscience, Julieta Cuellar, i les responsables de projectes del Musei del Mare e della Navegazione de Gènova, Anna Dentoni, i la del museu Le Bois du Cazier de Brusel·les, Christelle Dethy.

Sami Naïr, politòleg, filòsof i sociòleg francès, especialista en moviments migratoris i creador del concepte de codesenvolupament, dictarà la conferència Les crisis d’Europa. Aprofundirà en els motius que l’han originat i aportarà elements de reflexió sobre el present.  

Memòria i èxode: passat i present

El filat que mai s’acaba s’enmarca en la trobada Memòria i èxode: passat i present, de la Internacional Coalition of Sites of Conscience, xarxa internacional de la qual forma part el Memorial Democràtic i que aplega prop de 200 entitats memorials d’arreu del món. Té com a objectiu connectar el passat i el present per visualitzar i donar forma a un futur més just i humà.

La seu del Memorial Democràtic serà l’espai de treball durant els dies 19, 20 i 21 d’octubre, on hi participaran representants de les següents entitats: Youth Initiative for Human Rights de Bòsnia i Hercegovina, Fundación Museo de la Paz de Gernika del País Basc, Instituzione Museu del Mare e delle Migrazioni i Fondazione Scuola di Pace di Monte Sole d’Itàlia,Discovery Center de Kosovo, Belonging de Gran Bretanya, Le Bois du Cazier de Bèlgica, el Memorial de Terezin de la República Txeca,  Healing Through Remembering d’Irlànda del Nord, la Fundación Kati d’Espanya. Posaran en comú experiències i treballaran en projectes col·laboratius.
També tindran ocasió de conèixer espais de memòria emblemàtics de Catalunya com el refugi de Sant Adrià de Besòs, el Camp de la Bota, el Museu d’Història de la Immigració de Catalunya o el Museu Memorial de l’Exili, i el Memorial del Camp de Ribesaltes a França.

Contacte
® 2013. Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat
C/ Estelí, 10
08980 St. Feliu de Llobregat
Barcelona
Tel.: 93 666 35 27
cecbll@llobregat.info