Tornar a notícies

Col·loqui: "Les guerres civils a l'època contemporània"

Col·loqui Internacional Walter Benjamin 2016

Aquest col·loqui l’organitza la Càtedra Walter Benjamin de la Universitat de Girona i el Museu Memorial de l’Exili, amb la col·laboració de L’ICIP (Institut Català Internacional per la Pau) i el Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya,  l’EUROM (European Observatory on Memories) de la Universitat de Barcelona i la Universitat de Perpinyà.

“Les Guerres Civils a l’Època Contemporània” serà el tema a tractar en un col·loqui interdisciplinari i exhaustiu que té el propòsit d’analitzar el fenomen dels conflictes civils armats des de l’inici del segle XX fins a la mateixa actualitat. Stathis N. Kalyvas (Universitat de Yale), Robert Gerwarth (Centre for War Studies, University College Dublin), Rafael Grasa (Universitat Autònoma de Barcelona) o Ricard Garcia-Vilanova (fotoperiodista) figuren entre una extensa nómina de ponents.

Amb motiu del 80ê aniversari de la  Guerra Civil espanyola,  es dedicarà una atenció especial a aquell esdeveniment històric que continua tenint una forta presencia en la memòria col·lectiva.

Així mateix, el diumenge 2 d’octubre es portarà a terme la ruta a peu de Banyuls a Portbou.  Un projecte de la Nau Coclea que comptarà amb una intervenció artística.

Tant per assistir al Col·loqui com per a participar en la caminada cal inscriure’s prèviament:

 

Col·loqui: cwb@udg.edu  / Ruta a peu: (0034)  972125161

Contacte
® 2013. Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat
C/ Estelí, 10
08980 St. Feliu de Llobregat
Barcelona
Tel.: 93 666 35 27
cecbll@llobregat.info