Tornar a notícies

Club de lectura

Sessió especial amb Arnau Pons, poeta i traductor de Paul Celan

Quan

Data27.02.2020 - 27.02.2020

Inscripcions

Per assistir al Club de Lectura cal fer la inscripció a través de:

memorialdemocratic@gencat.cat

On

 

Memorial Democràtic

Peu de la Creu, 4

Barcelona

 

El Club de lectura impulsat pel grup de treball del Departament d'Educació i el Memorial Democràtic (Grup DEMD) es torna a trobar en una sessió novament dedicada a l'obra de Paul Celan. Aquesta vegada compta amb la participació especial d'Arnau Pons, poeta i traductor reconegut i premiat pel seu treball realitzat entorn a l'obra de Celan.

 

La dinàmica de la sessió es planteja en base a un diàleg obert entre els assistents i Arnau Pons per compartir i intercanviar mirades i experiències a partir de la lectura de diversos poemes del llibre de Paul Celan. Els poemes són dels llibres:

 

  • De llindar en llindar. Traducció i notes d’Arnau Pons, LaBreu edicions, 2012
  • Reixes de llengua. Traducció i notes d’Arnau Pons, LaBreu edicions, 2019
  • Cristall d’alè. Traducció i notes d’Arnau Pons, LaBreu edicions, 2014

 

El Club de lectura està obert a totes aquelles persones interessades (no només professorat) en aproximar-se a les temàtiques de l’Exili, la Deportació i l’Holocaust des de la lectura.

 

Es tracta d’una activitat reconeguda pel Depertament d’Educació de la Generalitat de Catalunya (el professorat que hi participi se li reconeixerà com a tal). Els i les participants que no pertanyin al col·lectiu docent, si ho sol·liciten, rebran un certificat d’assistència i particicpació emès pel Memorial Democràtic.

 

Properes sessions del Club de lectura

 

Al llarg de l'any es programaran diverses sessions centrades en gèneres literaris com la poesia, assaig o novel·la i s'alternaran les temàtiques donant resposta en l'actualitat i als interessos dels i de les participants del Club de lectura.

 

Després de dedicar dues sessions al poeta líric alemany Paul Celan, el Club de lectura treballarà entorn l'obra de Maria Zambrano (tercera sessió, març 2020).

 

Contacte
® 2013. Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat
C/ Estelí, 10
08980 St. Feliu de Llobregat
Barcelona
Tel.: 93 666 35 27
cecbll@llobregat.info