Tornar a notícies

90 anys de la proclamació de la República

Una exposició de la Direcció General de Memòria Democràtica i del Memorial Democràtic per commemorar els 90 anys de la proclamació de la República amb una mostra que explica en imatges la seva proclamació.Amb motiu dels 90 anys de la proclamació de la República, i per tal de reivindicar aquesta cara menys coneguda de la seva proclamació, la Direcció General de Memòria Democràtica i el Memorial Democràtic organitzen l’exposició “Tres dies d’abril. 90 anys de la proclamació de la República”.

La mostra, que es podrà visitar als jardins del Palau Robert fins al 5 de maig, inclou una selecció d’imatges representatives del que va succeir entre el 14 i el 17 d’abril de 1931 arreu del territori.

L’exposició explica com es va viure arreu de Catalunya la proclamació de la República, com la van fer efectiva des dels diferents ajuntaments i com la van celebrar les hores posteriors.

Es tracta d’una mostra amb un gran valor documental, que s’ha nodrit amb imatges procedents de diversos fons d’arxius locals i comarcals.

 

Actes commemoratius

El 14 d’abril tindrà lloc un acte de commemoració dels 90 anys de la proclamació de la República al Palau de la Generalitat. D’altra banda, el web del Memorial Democràtic posa a un clic dels ciutadans tota la informació referent als actes i activitats culturals organitzades al territori al voltant de la proclamació de la República.

Contacte
® 2013. Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat
C/ Estelí, 10
08980 St. Feliu de Llobregat
Barcelona
Tel.: 93 666 35 27
cecbll@llobregat.info