Tornar a notícies

Les víctimes de guerra i postguerra (1936-1945)

Jornada d’anàlisi al Memorial Democràtic en el marc de l’exposició ‘Víctimes (1936-1945)

Data: 22 de març de 2019
On: Seu del Memorial Democràtic, Peu de la Creu, 4 Barcelona

Inscripció prèvia a memorialdemocratic@gencat.cat o bé al 936 347 368.

Enguany es commemora el 80è aniversari del final de la Guerra Civil. Entre les principals conseqüències d’aquell terrible conflicte cal destacar l’aparició de milers de víctimes, tant civils com militars, les quals anaren més enllà dels morts com a conseqüència de la guerra i la repressió que es generà al seu entorn.

Amb l’objectiu de presentar i definir el concepte de víctima i mostrar les diverses tipologies que hi va haver durant els anys de guerra i postguerra, el Memorial Democràtic organitza una jornada amb diversos especialistes. Cadascun d’ells exposarà les diverses tipologies de víctimes en relació amb els fets que es produïren durant aquells terribles anys: soldats, civils represaliats, civils víctimes de bombardeigs, ferits, exiliats, etc. Tot plegat mostra com la guerra afectà multitud de col·lectius: homes, dones, persones grans i criatures de totes les edats i condicions socials, que d’un dia per altre es convertiren en víctimes del conflicte civil més important de la nostra història més recent. 

Hi participaran Jordi OlivaCarles Hervàs, David Íñíguez, David Gesalí, Josep Lluís Martin Berbois, Jordi Barra, Oriol Dueñas, Diego Gaspar Celaya, Rosa Pérez Zancas, Queralt Solé i Alma Masic.

Les persones que ho desitgin, poden demanar un certificat d’assistència a la jornada.

Contacte
® 2013. Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat
C/ Estelí, 10
08980 St. Feliu de Llobregat
Barcelona
Tel.: 93 666 35 27
cecbll@llobregat.info