tornar al llistat

Ramon Sánchez Carrión

Ramon Sánchez Carrión és un represaliat de la CNT; va néixer a Tíjola, Almeria, l’any 1915 i va morir el 20 de maig de l’any 1989. Va anar a viure a Esparreguera entre el 1918 o 1919. Ell era el petit de cinc germanes. Va quedar orfe de mare quan tenia tres anys i la seva germana gran va anar a Esparreguera a treballar a la Colònia Sedó, i seria ella qui s’encarregaria dels germans petits, entre ells el Ramon.

 

En iniciar-se la Guerra Civil, va marxar amb la columna Durruti – dirigent al qual  coneixia– quan aquesta passà per Esparreguera. Cursà la carrera militar fins arribar al grau de tinent. Un cop acabada la guerra, fou pres i internat en diversos camps de concentració i  presons. Va estar set anys a la presó, primer a la Model de València, i més tard a la Model de Barcelona, acusat del delicte d’auxili a la rebel·lió militar. Quan li van donar la llibertat, va haver de realitzar el servei militar al Marroc.

 

En acabar el servei militar va anar a viure a Madrid a casa d’una germana seva fins que decidí retornar a Barcelona. Es casà amb l’Olímpia García del Ramo  i tingueren cinc fills.

 

La  mare del Ramon era neboda de Nicolás Salmerón, president de la Primera República Espanyola[1].

 

Fou impressor i enquadernador a diverses impremtes a Olesa de Montserrat. Les seves reivindicacions socials provocaren que hagués de marxar. Posteriorment, com que no volia marxar d’Esparreguera, va muntar una impremta  familiar amb en  Rodrigo Robledo.

 

El Ramon era una persona cultivada i autodidacta i va ser una persona destacada en la transició democràtica a Esparreguera.

 

 [1]En proclamar-se, l’any, 1873 la I República, va ser nomenat Ministre de Gracia y Justícia amb Estanislau Figueras. Va intentar reformar el sistema judicial i establir una legislació laica. Del 18 de juliol al 7 de setembre de 1873 exercí la presidència de la Primera República Espanyola. Accedeix a la presidència després de la dimissió de Pi i Margall pels violents esdeveniments durant els aixecaments cantonals.


Ramon Sánchez Carrión. Llegeix més....pdf
Contacte
® 2013. Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat
C/ Estelí, 10
08980 St. Feliu de Llobregat
Barcelona
Tel.: 93 666 35 27
cecbll@llobregat.info