Tornar a notícies

Represaliats del franquisme a Vic

Presentació del web dels represaliats pel Franquisme de Vic

Dia: dimarts 10 de gener
Hora: 19 h.
On: Temple romà de Vic


La presentació serà a càrrec de Joan Lagunas Riera, artifec d'aquesta base de dades i comptarà amb l'assistència de representants del Patronat d'Estudis Osonencs, la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Vic, que han donat suport a en Joan Lagunas en aquest projecte.  

 

L'aforament a l'acte de presentació és limitat i es requereix inscripció prèvia a través del següent enllaç: INSRIPCIÓ PRÈVIA

Aquest web pretén difondre les circumstàncies a les que es van veure sotmeses les persones represaliades pel Franquisme nascudes i/o residents a la ciutat de Vic. La repressió va durar 40 anys i fou, ja des de l'inici de la Guerra Civil, una forma de terror i venjança exercida des de les instàncies militars i polítiques dels colpistes, els dits "nacionals", que es va anar implantant als territoris revoltats i als que anaven ocupant, i que no acabaria fins el 1979 amb l'adveniment de la democràcia al nostre país.

Cal dir que aquest web romandrà sempre inacabat. Altres investigacions o persones podran aportar més informació o es poden suscitar correccions dels continguts que s'hi presenten. El programari del web està preparat per poder afegir-les. L'administrador del web serà el responsable de comprovar o afegir la informació.

Podeu consultar la base de dades al següent enllaç: https://represaliatsvic.cat/ 

Més informació: https://patronatestudisosonencs.cat/ 

Contacte
® 2013. Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat
C/ Estelí, 10
08980 St. Feliu de Llobregat
Barcelona
Tel.: 93 666 35 27
cecbll@llobregat.info